DEL
Keno online er et sjovt og underholdende spil

I Danmark ser vi Keno online som et nyt og moderne lotterispil, men det har faktisk over 3000 år på bagen. Det blev først spillet i Kina, hvor det blev så populært og udbredt, at det med tiden var nødvendigt at sende resultaterne af udtrækningerne ud med brevdue. Derfor blev spillet også kaldt Hvide Due.

I 1900-tallet, da mange kinesere immigrerede til USA, tog de Keno-spillet med sig. Det blev udviklet, så det passede til den vestlige verden. For eksempel begyndte man at bruge tal i stedet for kinesiske skrifttegn.

Først i 2004 kom Keno til Danmark, og det er derfor ikke underligt, at vi ser det som et meget nyt spil, selvom det faktisk er flere tusinde år gammelt. I dag kan du både spille Keno online og via supermarkeder og kiosker. De dagligt udtrukne tal bliver både offentliggjort på nettet og på tekst-TV.

Sådan foregår Keno online

I Keno online foregår det hele via nettet. Det er med til at gøre spillet utrolig fleksibelt for dig. Du skal have en profil hos Danske Spil for at spille og kan derefter gå ind i Keno-fanen. Der vælger du, hvilke tal du vil spille på, hvor mange penge du vil spille for, og hvor mange trækninger dine tal skal være med i.

Du kan vælge at spille på mellem to og ti tal. Der er 70 tal med i udtrækningen, og du kan frit vælge mellem dem. Du får både en gevinst, hvis et eller flere af dine tal bliver udtrukket, og selvfølgelig hvis alle dine tal bliver udtrukket.

Du kan spille for 5, 10, 20, 50 eller 100 kroner. Jo højere et beløb du spiller for, des højere vil din gevinst være, hvis du vinder. Du kan dog også sagtens få fine gevinster ved at spille for mindre beløb, og hvis det primært handler om underholdning og spænding for dig, er det oplagt, at du kun spiller for mindre beløb.

Der bliver udtrukket Keno-tal hver dag. De bliver offentliggjort kl. 21:30, og du har mulighed for at spille helt frem til kl. 21 den pågældende dag. Du kan vælge, at de Keno-tal, du spiller på, kun skal være med i trækningen en enkelt dag, eller at de skal være med i trækningerne de næste fjorten dage. Vil du derefter spille mere, skal du altså igen ind og vælge tal, hvor meget du vil spille for, og hvor længe dine tal skal være med.

Spil Keno online eller offline?

Som nævnt kan du sagtens spille Keno offline også. Du kan gå ned i din lokale kiosk eller supermarked, hvor du kan vælge tallene og betale pengene for at spille. Derefter kan du gå ind på tekst-tv og se, hvilke tal der er blevet udtrukket. Hvis du virkelig ikke vil spille Keno online, kan du altså sagtens spille det på andre måder.

Der er dog flere fordele ved at spille Keno online. Først og fremmest er det meget nemt for dig at gøre det. Du kan bare gå ind på siden og vælge de tal og det beløb, som du gerne vil spille for. Der er en lille gevinstnøgle oppe i hjørnet, der viser, hvordan dine vinderchancer kommer til at være med de givne tal. Hvis du gerne vil forbedre dine vinderchancer, kan du derfor sidde og ændre på tallene og se, hvordan din vinderchance ændrer sig.

Den anden fordel ved at spille Keno online frem for offline er, at du kan spille lige meget hvor du er, og lige meget hvilken tid på dagen det er. Hvis din lokale kiosk plejer at lukke kl. 21, og den er 20:55, er det langt mere fleksibelt for dig at gå ind på nettet og vælge dine tal frem for at løbe ned i kiosken og håbe på, at du når det. Derudover kan du spille, lige meget hvor du er henne. Hvis du gerne vil spille eller tjekke de udtrukne tal, mens du er på ferie, kan du nemt gøre det via mobil, tablet eller bærbar computer.

Forskellige typer af Keno online

Der findes tre forskellige former for Keno online. Der er den almindelige form for Keno, som vi har beskrevet her oven for. Derudover findes der to variationer af den. Det er System Keno og Million Keno.

I System Keno går du mere analytisk til værks, når du prøver at finde ud af, hvilke tal du regner med bliver udtrukket næste gang. Du skal altid vælge et tal mere, end det antal af tal som du spiller på. Spiller du på ni tal, skal du derfor vælge ti i alt. Derudover skal du udvælge nogle forskellige kombinationsmuligheder, som du vil spille på. Du betaler for hver kombinationsmulighed, hvilket gør, at System Keno er en dyrere form for Keno, end almindelig Keno er.

Navnet Million Keno giver næsten sig selv. Det er et spil, hvor din sandsynlighed for at vinde en million – eller endnu mere – er større, end hvis du spillede almindelig Keno. I Million Keno spiller du på 10 tal, og hvis de alle bliver trukket, vinder du den helt store gevinst.

Spil Keno online hos Danske Spil

I Danmark er det eneste sted, hvor du lovligt kan spille Keno online på Danske Spils hjemmeside. Hvis du vil i gang med at spille, skal du derfor oprette en profil hos dem. Grunden til, at Danske Spil har monopol, er, at det i Danmark kun er dem, der må stå for lotterispil, og Keno bliver netop anset for at være et lotterispil.

Når du spiller gennem en dansk spilleside som Danske Spil, er skatten allerede fratrukket de gevinster, du vinder. Det gør, at du ikke behøver at bekymre dig om, hvor meget du skal betale i skat, hvis du vinder.

Det er en rar fornemmelse, at du kan få lov til at beholde alle de penge, du vinder – og det gør det langt nemmere for dig, at du ikke skal ind og ændre i din forskudsopgørelse og opgøre beløbet. Også af den grund bør du derfor vælge Danske Spil frem for eventuelle udenlandske sider, hvor du også kan finde spillet.