DEL
Online poker er god underholdning på nettet

Hvis du gerne vil spille et casinospil, hvor du spiller mod andre, og hvor du virkelig kommer på prøve i forhold til at skulle bluffe, er online poker det helt rette spil for dig.

Poker i sig selv er et gammelt kortspil, der er blevet spillet helt tilbage i sidste halvdel af 1800-tallet. Med internettet brød poker for alvor igennem til almindelige mennesker i starten af det 21. århundrede. Det gør, at der nu er rigtig mange, der nyder et spil online poker. Nogle spiller på et højt niveau og kan måske lige frem leve af de gevinster, de får. Andre spiller bare for sjov. Det kan for eksempel være på nogle af de ”hyggeborde”, som ekspertspillerne ikke er lige så interesserede i.

Forskellige former for poker, som du kan spille online

Der findes en lang række forskellige former for poker, og det vil være umuligt at nævne dem alle her. Derfor kommer vi kun ind på nogle af de mest almindelige former for poker, som du helt sikkert vil støde på på nettet.

Texas Hold’em er det mest populære pokerspil online og offline

Texas Hold’em er en af de absolut mest spillede former for poker overhovedet. Det stammer, som navnet meget kraftigt antyder, fra Texas, men blev først udbredt, da det kom til Las Vegas i løbet af 1960’erne. Derefter tog udbredelsen dog også fart. Spillet blev blandt andet så populært, fordi der er fire budrunder mod de to, som man ellers ofte spillede med i pokerspil på det tidspunkt.

I dag er det et af de mest hyppigt forekommende spil både på nettet og i den virkelige verden. Hvert år er der tusindvis af mennesker, der deltager, når der bliver afholdt Verdensmesterskaber i Poker.

Omaha kan give sved på panden for selv rutinerede spillere

Pokerspillet Omaha minder på nogle måder om Texas Hold’em, men selv garvede spillere inden for sidstnævnte spil vil kunne få sved på panden, når de spiller Omaha. I spillet får du fire kort på hånden, modsat to kort i Texas Hold’em. Derudover ligger der stadig fem åbne kort på bordet, som du skal bruge til at danne en god pokerhånd med.

Det svære ved spillet er, at du skal bruge to af de kort, du har på hånden, og tre af de kort, der ligger på bordet. Du kan dermed ikke kombinere kortene på en anden måde, og det kræver lige noget tilvænning, hvis du er vant til at spille Texas Hold’em.

En populær variant af Omaha er Omaha Hi/Lo. Her bliver puljen delt mellem den spiller, som har de bedste kort i forhold til de traditionelle pokerregler, og så den spiller med den laveste hånd. Den laveste hånd må ikke have et kort, der er over ni, og skal selvfølgelig være så lav som muligt. Den bedste laveste hånd er es-to-tre-fire-fem.

7 Card Stud er en klassiker, du ikke må overse

Før Texas Hold’em kom på banen, var Stud-spillene meget populære. Et af de Stud-spil, som du ikke må snyde dig selv for at prøve, er 7 Card Stud. Her får du tre kort på hånden og fire åbne kort, der ligger på bordet. Det er dine personlige kort, og du kan frit vælge, hvordan du vil skabe den bedste pokerhånd mellem dem.

Det kræver dog en del håndelag at spille med så mange åbne kort, og 7 Card Stud er derfor i høj grad et spil, hvor du skal være god til at bluffe. Det er dog også kun noget af det, der gør spillet sjovt.

Spil poker online gratis, inden du kaster dig ud i at spille om penge

I online poker kan der være en tendens til, at du fokuserer meget på pengene, når du skal foretage bets i løbet af spillet. Det behøver dog langt fra at være sådan. Hvis du godt kan lide spændingen og underholdningsværdien ved poker, men du ikke har lyst til at spille om penge, kan du sagtens finde gratis spil.

Derudover kan du også finde forskellige forum, hvor du spiller mod andre om mindre beløb. Det bliver også kaldt hyggeborde. De fleste hyggeborde er lavet sådan, at det kun er muligt at spille på ét bord ad gangen. Det gør, at de spillere, der spiller om mange penge, ikke er lige så interesserede i dem, fordi de gerne vil spille på flere borde samtidig.