DEL
Sådan er reglerne til video poker

Video poker er et meget simpelt spil, og der er derfor heller ikke så mange regler for dig at holde styr på. Heldigvis – for det gør det jo bare meget nemmere for dig at komme i gang med at spille spillet. Der er nogle få forskelle mellem de forskellige former for spil, som det er vigtigt, at du er opmærksom på. Ellers er reglerne nogenlunde ens, de forskellige varianter af spil imellem.

Overordnet set starter spillet med, at du foretager et bet på mellem en og fem mønter, som du køber via den side, som du spiller på. Derefter får du fem kort ud af de 52, der er i spillet (53, hvis du spiller Joker Wild).

Du kan vælge at beholde alle kortene, hvis de er gode. Du kan også vælge at skille dig af med alle kortene, hvis du ikke synes, at du kan bruge dem til noget. Derefter får du kort, så du igen har fem kort. Ud fra de kort, skal du nu danne den bedst mulige pokerhånd.

Video poker regler for gode pokerhænder

I video poker er det Royal Flush, der giver den højeste gevinst. Der er dog forskel på, om det er en Natural Royal Flush eller for eksempel en Deuces Royal Flush eller en Joker Royal Flush. I spilvarianten Deuces Wild kan du bruge toerne som jokere, mens der i Joker Wild er en joker med i spillet. Det gør, at det vil være lidt nemmere for dig at få en Royal Flush med dem, og Deuces Royal Flush og Joker Royal Flush giver derfor ikke lige så mange point.

I Deuces Wild og Joker Wild er det muligt for dig at få fem ens, fordi du kan bruge en toer eller en joker til det kort, du mangler. Fem ens er i dette tilfælde en bedre hånd, end hvis du “kun” har fire ens.

I spilvarianterne Aces and Eights og Aces and Faces er det henholdsvis esserne og otterne og esserne og billedkortene, der giver dig ekstra point, når din hånd gøres op. Det er derfor vigtigt, at du har øje for det, når du udvælger, hvilke kort du vil gemme, og hvilke du vil have skiftet ud.

Derudover er det i høj grad de samme hænder som i almindelig poker, der giver point: Fire ens, fuldt hus, Straight, Flush, tre ens og to ens. I varianten Jacks or Better er det dog kun, hvis du har et par knægte eller højere, at du får en gevinst for et par.